Gulay Turan – WALTER DIYE BIR DOLANDIRICI !!

 

WALTER DIYE BIR DOLANDIRICI !!

Gecen aydan size muthis bir hikayeden bahsetmistim ama simdiki yazim bu muthis hikaye degil.Onumuzdeki ay temmuzun ilk 2 haftasi senelik iznimde
sadece ve sadece bu muthis hikayeyi yazmak ve hikayenin canli kahramani ile saatlerce suren bir roportaj icin hazirlaniyorum.Eminim olun gurbetteyim.com da bir okuyucu patlamasi reyting in tavan yapmasina sebep olabilir.

Sadece bu ay size gene bir dolandiricilik hikayesini kimsenin zarar gormemesi adina yaziyorum.Dolanricimizin ismi walter-volkan. Kendisi limuzin firmalarinda sofor veya dispatcher olarak calisir ve kurbanlari genelde benzin istansyonlarinda calisan F1 statusundadki ogrenciler veya kartsiz kureksiz yasal olarak calisma izni olmayan, bir sorun ciktiginda sikayet etmeye polise gitmeye korkan zavalli gariban insanlardir.Sizlere ilk once dost arkadas adiyla yanasip ilk once amerikadaki yasal durumunuzu ogreniyor.Sonra sohbet sirasinda social security number veya ehliyet alabilecegini soyluyor.Zavalli bu insanlarda bu umut tacirinin anlattiklarina inandiklarindan hemen kaca bu isi yapabilecegini soruyorlar.Fiyatlari hemen soyliyeyim. 400 dolardan basliyor kisinin maddi durumunuda tarttiktan sonra.

Lutfen sunu unutmayin Amerikada baskan in akrabasi bile olsaniz hic kimse size yasa disi sosyal guvenlik numarasi veya ehliyet alamaz.Sosyal guvenlik numarasi ancak calisma izni veya evlilik sonucu aldiginiz calisma izni-green card neticesinde alabilirsiniz.Ehliyet olayina gelince.New york-New jersey eyaletlerinde dedigim gibi calisma izniniz veya green cardiniz yoksa ehliyet alamazsiniz. Ancak bazi eyaletlerde turistlik vize ile ehliyet alinabilmektedir.Bu  delaware , Maryland gibi eyaletlerde olabilmektedir ama son kanunlarla birlikte diger eyaletlerinde ehliyet verme olayi yavas yavas bitmektedir.O yuzden birisi size ehliyet veya SSN alacagini soyluyorsa tamamen yalandir.

Iste bu Walter- volkan dedigimiz arkadasda umut tacirliginden koseyi donen,dolandirdigi insanlarin sikayet etmeye korktugu icin gene dolandiricilik mevzularina araliksiz devam eden bir karaktersizdir.Kendisi genelde Lyndhurst,North arlington cevresinde faaaliyet gosterirken, adinin fazla cikmasindan dolayi paramus civarlarina tasinmistir.Orada bir limuzun sirketinde calismaktadir ve yeni kurbanlarini aramaktadir.

Kurbanlari arasinda benim eski ev arkadasim saadet $ 1400.00 (ssn alacagim diye)
eski is arkadasim ahmet $ 400.00 (ehliyet alacagim diye)
eski enginar in sahibi $ 400.00  (ehliyet alacagim diye)
kearny deki ev arkadasi osman $ 400.00 (ehliyet alacagim diye)
lyndhurstde bir benzinlikte calisan bir garibandan miktarini sormadigim bir para.

Liste o kadar uzunki anlatamam.Ve uzulerek soyluyorumki dolandirdigi insanlardan sadece saadet isimli eski ev arkadasim FBI a basvurdu.
Parayi nakit olarak verdigi icin kiz hic bir sey ispatlayamadi ve saadetten baska hakkinda sikayet olmadigi icinde serbest kaldi.
Bendende Turkiyedeki abisinin (yalovada) motosiklet kazasi yaptigini soyleyip $ 2000.00 aldi ve ben bu paranin buyuk bir kismini almayi basardim.
Toplum olarak para alisverislerimiz cok oldugu icin ki amerikada kimse kimseye borc vermez ve hic bir sorunda cikmaz.
Borc alip vermez bize mahsus bir olay oldugu icin aramizda cok sorun cikmaktadir.
Lutfen Amerikada bile olsaniz Dikkatli olun.Birde bu walter arkadasimiz brookynde eskiden polis oldugunuda anlatmaktadir.
Bu hikayelere inanmayin.Bu gibi egitimsiz insanlara paranizi kaptirmayin.

saglicakla kalin…Onumuzdeki hafta inanilmaz Hikayemle bulusmak uzere…..

Post Author: GulayTuran

1 thought on “Gulay Turan – WALTER DIYE BIR DOLANDIRICI !!

    gulay

    (July 18, 2012 - 3:57 am)

    Kahramanimizin gazeteye ciktigindan haberi olmus.Dilerim herkes gurbetteyim.com dan bu haberi okur ve kimse magdur olmaz.

Leave a Reply