Tuzla kimya fabrikasında büyük yangın

Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi’nde bulunan bir kimya fabrikasında yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

uzla’da bir boya fabrikasında başlayan yangının, çevredeki fabrikalara sıçramasının önlenmesine çalışılıyor.

Orhanlı’daki Tuzla Organize Sanayi Sitesi’nde bulunan tek katlı ve geniş alana kurulu Kaya Boya Fabrikası’nda henüz belirlenemeyen nedenle saat 10.45 sıralarında yangın çıktı.

Yangın, boya imalatında kullanılan malzemelerin tutuşmasıyla büyürken, olay yerine organize sanayi sitesindeki itfaiye müfrezesinin yanı sıra Orhanlı, Tuzla, Kurtköy, Pendik, Kartal, Sultanbeyli ve Ümraniye gruplarından çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi içerisinde 10 bin metrekare alan üzerine kurulu içerisinde nitro, seliloz ve tiner tanklarının bulunan tek katlı boya İmalathanesi’nde çıkan yangına kuvvetli patlamalar nedeniyle güçlükle müdahale edilebiliyor.

İtfaiyeye 10.35 de yapılan ihbarla alarma geçen İstanbul İtfaiyesi Anadolu ve Avrupa yakasındaki grupları kademeli olarak yangın bölgesine yönlendirdi.

Yangına ilk olarak Tuzla OSB grubu müdahale etti. Daha sonra OSB, Tuzla, Dudullu, Orhanlı, Kartal, Sultanbeyli, Kurtköy, Ümraniye, Başakşehir, Bakırköy, Kadıköy grup ve müfrezeleri 37 araç 138 personel ile yangına müdahale etti.

Ancak meydana gelen büyük patlamalar nedeniyle müdahalede güçlük çekiliyor. İtfaiye ekipleri yangının diğer fabrikalara yayılmaması için çevrede soğutma ve önleme çalışmaları yapıyor.

TÜK HAVA KURUMU YANGIN UÇAKLARI MÜDEHALE EDİYOR
Türk Hava Kurumu yangın uçaklarının, Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi’ndeki yangına müdahale ettiği bildirildi. THK’dan yapılan yazılı açıklamada, THK uçaklarının Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi’nde bulunan boya ve vernik fabrikasında, sabah saatlerinde çıkan yangına müdahale ettikleri belirtildi.

THK Başkanı Osman Yıldırım,”Yangına kuvvetli patlamalar nedeniyle güçlükle müdahale edilebiliyor. Bizde havadan amfibik özellikte Canadair CL-215 yangın söndürme uçağıyla müdahale ederek, daha kısa sürede, daha fazla maddi kayıp olmadan müdahale etmek istedik. Bunun karşılığında da hiçbir bedel almadık” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, çıkan yangına dünyanın en gelişmiş yangın uçaklarıyla müdahale ettiklerini belirterek şunları kaydetti:

”Avrupa’nın en gelişmiş yangın söndürme uçak filosuna sahibiz. 3’er tondan 2 tankı bulunan toplamda 6 ton suyu 8 saniye gibi kısa bir sürede alan CL-215 model yangın söndürme uçaklarıyla Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi’ndeki yangına müdahale edildi.”

Kaynak: CİHAN, Haber7

Post Author: SerGe

Leave a Reply