Öyle bir salladı ki!

BDP milletvekillerinin Hakkari kırsalında PKK’lılarla kucaklaşmasıyla ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli’nin milletvekili dokunulmazlığının yeniden düzenlenmesi önerisine, BDP’li Emine Ayna’dan şartlı destek geldi.

Habertürk muhabirinin sorusunu yanıtlayan BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, Bahçeli’nin dokunulmazlıkların kaldırılması yönündeki önerisini hatırlatarak, “Biz dokunulmazlık yasasının değişmesinden yanayız. Düşünceyi ifade etme gibi konularda dokunulmazlık olsun, ama diğer suçların tümü bunun dışında kalsın. Dokunulmazlık kaldırılırsa milletvekillerinin de suç işleme vasfı ortadan kalkmış olacak. Ama Türkiye’de suç işleyen milletvekilleri için fezleke hazırlanmıyor. Bizler düşüncemizi ifade ettiğimiz için birçok arkadaşımız hakkında fezlekeler hazırlandı. Dokunulmazlık, sadece düşünceyi ifade etme özgürlüğü için geçerli olsun. MHP ifade özgürlüğünün de suç olmasını istiyor. Milletvekillerimiz zaten düşüncelerinden dolayı tutuklu” dedi.

“ANTEP SALDIRISINI AKP’NİN ERGENEKON’U YAPTI”
Gaziantep’te meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin AK Parti hükümetini sert bir dille eleştiren BDP’li Ayna, “Antep’te meydana gelen saldırı AKP Ergenekonunun ilk katliamıdır. Demokratikleşemeyen, kendi içindeki sorunları çözemeyen hükümetler bir süre sonra kendi suç örgütlerini yaratırlar. AKP de kendi suç örgütünü kurmuştur. Askeri vesayetin bize yapamadığını AKP hükümetinin sivil vesayeti bizi rehin almaya çalışıyor. Ama biz bu AKP Ergenekonunu açığa çıkaracağız” iddiasında bulundu. HABERTÜRK

Post Author: SerGe

Leave a Reply