Abdullah Gül’e 30 Ağustos için izin yok

Hacattepe Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Gül’ün hastanedeki tedavisinin 5 gün daha süreceğini açıkladı. Doktorları, Gül’ün 30 Ağustos törenlerine katılmaması tavsiyesinde bulundu.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, kulağındaki rahatsızlık nedeniyle tedavisi süren ve farklı hastanelerden akademisyenler tarafından sağlık durumu değerlendirilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘e, günlük aktivitelerine sınırlı olarak devam etmesi ve iki gün sonra yapılacak 30 Ağustos Zafer Bayramı tören ve kutlamalarına katılmamasının tavsiye edildiğini bildirdi.

Çankaya’daki 30 Ağustos resepsiyonu iptal edildi. Cumhurbaşkanı Gül, Zafer Bayramı törenlerine katılamayacak. Gül’ün yerine TBMM Başkanı Çiçek vekalet edecek.

Cumhurbaşkanı Gül’ün tedavisiyle ilgili yazılı açıklama yapan Tuncer, dün akşam saatlerinde farklı hastanelerden akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen heyet toplantısında sağlık durumu değerlendirilen Cumhurbaşkanı Gül’ün, klinik olarak önemli ölçüde iyileştiği kanaatine varıldığını belirtti.

Bu sürecin devamı için uygulanan yoğun ilaç tedavisinin 5 gün daha hastanede sürmesinin kararlaştırıldığını ifade eden Tuncer, ”Sayın Cumhurbaşkanımızın günlük aktivitelerine sınırlı olarak devam etmesi, bununla birlikte iki gün sonra yapılacak 30 Ağustos Zafer Bayramı tören ve kutlamalarına katılmaması tavsiye edilmiştir” ifadesini kullandı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül’ün tedavisi ve izleminin süreceği bildirildi.

30 AĞUSTOS’TA İLK YAŞANACAKTI

Resepsiyon gerçekleştirilseydi bir ilk yaşanacaktı. İlk kez 30 Ağustos’un ev sahipliği Anayasa uyarınca Türk Silahlı Kuvvetleri’nin “başkomutanı” sıfatını da taşıyan Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştirilecekti. Davetiyelerde de davet sahibi olarak “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bayan Gül” ibaresi yer alıyordu.

Davet Cumhurbaşkanı ve eşinin olunca, davet yeri de doğal olarak Çankaya Köşkü’ydü. Daha önceki yıllarda 30 Ağustos’a ev sahipliği hep Genelkurmay Başkanı tarafından yapılıyordu. Resepsiyonlar da orduevlerinde veriliyordu.

30 Ağustos resepsiyonunun geçtiğimiz yıl da Cumhurbaşkanı tarafından verilmesi kararı alınmış, ancak terör olayları nedeniyle resepsiyon iptal edilmişti.

Post Author: SerGe

Leave a Reply