Başbakan’dan Cumhurbaşkanı’yla ilgili açıklama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sağlık durumuyla ilgili olarak, ‘Her geçen gün daha iyiye gidiyor’ dedi.

Hava Harp Okulu’nda mezuniyet törenine katılan Başbakan Erdoğan, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan mezuniyet töreniyle ilgili sorular üzerine, ‘Pilotlarımız bütün ebeveynleriyle birlikte, gerek Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bütün üstün neticeleriyle, gerekse hükümetimizin Cumhurbaşkanımız adına vekili, şahsım ve bakan arkadaşlarımla birlikte burada bu mutlu anı yaşadık. Bende özellikle tüm teğmenlerimizi tebrik ediyorum ve inanıyorum ki Hava Kuvvetlerimiz bu teğmenlerimiz yeni bir güç kazanmış olacak. Ailelerine de özellikle mutluluklar diliyorum. Çünkü yavrularının bu anını yaşadılar. Bundan sonraki hayatlarında da başarılarının artarak devamı temennisindeyim. Her yıl 200’e yakın bu şekilde teğmenimizle farklı bir güce ulaşmış oluyoruz. İleri teknolojiyle yakaladığımız Hava Kuvvetlerimize inanıyorum gelecek çok daha güçlü olacak’ diye konuştu.

‘Gösterileri izlerken heyecanlandınız mı?’ sorusuna Erdoğan, ‘Heyecanlanmamak mümkün değil. Tamamiyle bileğin ve yönetimin beyin gücünün oradaki pilot arkadaşlarımızın ortaya koyduğu bir performans ve cesaret diyeceğim Bir metre mesafede görüyorsunuz nasıl bir uçuş yapılıyor. Doğrusu ben zaman zaman ürküyorum. Milyonda bir ihtimal olsa da ürküyorum. Ama burada alan müsait olduğu için burayı tercih etmişler’ şeklinde karşılık verdi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sağlık durumunun sorulması üzerine, ‘Her geçen gün daha iyiye gidiyor’ dedi.

Post Author: SerGe

Leave a Reply