Türkiye şehitlerini uğurladı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimizin cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi.

Şırnak’tan dün helikopterlerle Diyarbakır’a getirilen şehitler Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi, Piyade Asteğmen Burak Erdi Uysal, Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt, Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez, Çavuş Ramazan Emre Ala, Onbaşı Süleyman Güleç, er Serdar Küpeli, er Osman Yıldız, er Uğur Sağdıç ve er Emrah Karataban’ın cenazeleri, Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’na götürüldü.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak yaptığı açıklamada, şehit cenazelerinin 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’ndan 3 askeri uçakla memleketlerine gönderildi.

ŞEHİT SÜLEYMAN GÜLEÇ’İN CENAZESİ İZNİK’TE KALDIRILDI

ŞEHİT ANNESİNİN FERYATLARI YÜREKLERİ DAĞLADI

Beytüşşebap‘ta şehit düşen 10 askerden İznikli Süleyman Güleç’in annesinin feryatları yürekleri dağladı.

Dün acı haberi alınca hastaneye kaldırılan ve bugün evde bekleyen anne Canan Güleç ise, kapının önüne gelen boş cenaze aracı ve askerleri görünce oğlunun cenazesinin geldiğini zannederek gözyaşlarına boğuldu.

Göğsüne astığı oğlunun fotoğrafını öperek ağlayan acılı annenin feryatları yürekleri dağladı. “Bu yavrumu nasıl toprağa vereceğim? Ben yanmayayım da kimler yansın?” diyerek gözyaşlarına boğulan Canan Güleç’i yakınları yüzüne su serperek teskin etmeye çalıştı. Gözyaşlarına boğulan babaanne Zeliha Güleç de torunu için ağıt yaktı.

ŞEHİT ER SERDAR KÜPELİ’NİN CENAZESİ ADIYAMAN’DA KALDIRILDI

ŞEHİT BABASI MEHMET KÜPELİ: KEŞKE BENİ GÖTÜRSELER BENDE GİRERİM, VATAN SAĞ OLSUN

Jandarma Er Serdar Küpeli’nin cenazesi Adıyaman’da baba ocağına getirildi.

Uçakla Adıyaman Hava alanına getirilen cenaze daha sonra cenaze aracı ile Ulu Cami Mahallesinde bulunan baba evine getirildi. Şehidin askerlik kıyafeti giyen kardeşi Tayfun küpeli tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra orada bulunan vatandaşlar askeri kıyafet göyen Tayfun Küpeli omuzlarda taşıdı. Şehit son kez baba ocağına gelerek ailesinden helallik istendi. Şehidin cenazesinin baba ocağına girmesi ile şehit yakınları cenaze aracına sarılarak çığlıklar içerisinde feryat etti. Omuzlarda taşınan askeri kıyafetli şehit kardeşi cenaze aracına bindirildi.

Daha sonra yola çıkan cenaze aracında bulunan Şehit Babası Mehmet Küpeli, ” Babası ağlamaz, Vatan sağ olsun, Türkiye Cumhuriyeti sağ olsun, Bende giderim, Keşke beni götürseler bende girerim” dedi. Baba evine son kez getirilen şehit, istenen helallik ardından toprağa verilmek üzere Adıyaman’ın Besni ilçesine doğru yola çıktı.

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ ERDOĞAN SÖNMEZ ANTALYA’DA TOPRAĞA VERİLDİ

Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez, Antalya’da toprağa verildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, burada ”Şehitler ölmez vatan bölünmez”, ”Şehidim hakkını helal et bize”, ”Meclis’te PKK istemiyoruz’‘ gibi sloganlarla kalabalık bir grup tarafından karşılandı.

Şehit Sönmez’in annesi Günay ve kız kardeşi Pınar Sönmez tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Oğlunun cenazesinin yanından ayrılmak istemeyen anne, kendisine getirilen sandalyeye oturarak tabutun başında bekledi.

İzmir’de 10 günlük asker olduğu öğrenilen şehidin amcasının oğlu Malik Sönmez ise şehidin cenazesine sarıldığı sırada fenalık geçirdi. Bayılan Malik Sönmez’e ambulansta müdahale edildi.

Şehidin cenazesi burada okunan duanın ardından vatandaşların omuzunda aynı caddede bulunan Barınak Camisi’ne getirildi.

Cenaze töreni öncesinde şehidin annesi Günay Sönmez, kız kardeşi Pınar Sönmez ve erkek kardeşi Yusuf Sönmez tabuta sarılarak uzun süre ağladı.

Cenaze töreninde ağlamamaya çalıştığı gözlenen ve tabutu seven Baba İlyas Sönmez ise sık sık tabutun başında nöbet tutan askerlerin terini sildi.

Baba Sönmez, cenaze töreninde yanında bulunan AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel’e ”Ne olur bunları Meclis’ten atın” dedi. Baba Sönmez, ağlayan yakınlarına ise ”Ağlamayın, hainleri sevindirmeyeceğiz” diye konuştu.

Cenaze namazının kılınmasının ardından, şehidin cenazesi Uncalı Şehit Mezarlığı’na getirildi ve saygı atışının ardından dualar eşliğinde toprağa verildi.

ER OSMAN YILDIZ İSTANBUL’DA TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit er Osman Yıldız’ın cenazesi baba evinde helallik alınmasının ardından tören için Ataköy 5. Kısım Camisi’ne götürüldü.

Şehit Er Osman Yıldız’ın Bahçelievler Soğanlı’daki baba evinin bulunduğu sokakta, vatandaşlar sabahın erken saatlerinde toplanmaya başladı. Sokağa büyük bir Türk bayrağı ile fonunda bayrağın yer aldığı Yıldız’ın resminin bulunduğu büyük afiş asılırken, komşu evler de Türk bayraklarıyla donatıldı.

Yıldız’ın büyük fotoğrafının bulunduğu afişi taşıyan bir grup ”Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, ”Her Türk asker doğar” gibi sloganlar eşliğinde çevre sokaklarda yürüdü. İstiklal Marşı’nı okuyan grup, sokakta bulunanların alkışlarıyla karşılandı. Daha sonra Şehit Er Osman Yıldız’ın ailesi otobüsler ve özel araçlarla oluşturulan konvoy eşliğinde Yeşilköy’deki Askeri Havaalanı’na giderek, Osman Yıldız’ın cenazesini karşıladı. Yıldız’ın, Türk bayrağına sarılı tabutu askeri cenaze aracına yerleştirildikten sonra konvoyla baba evine getirildi. Burada Şehit Er Yıldız için helallik istendi. Baba Zafer, anne Zeynep ve kızkardeşi Aylin Yıldız’ın tabuta sarılarak gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Şehit er Osman Yıldız’ın cenazesi daha sonra tören için Ataköy 5. Kısım Camisi’ne götürüldü. Şehit er Yıldız, burada ikindi vakti kılınacak cenaze namazı sonrasında Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verilecek.

ER UĞUR SAĞDIÇ TOKAT TURHAL‘DA TOPRAĞA VERİLDİ

Er Uğur Sağdıç’ın cenazesi, Turhal ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Şehit Sağdıç’ın cenazesi, askeri uçakla getirildiği Tokat Havaalanı’ndan alınarak, dedesinin Turhal ilçesi Gündoğdu Mahallesi’ndeki evine getirildi. Bu sırada, şehidin babası Yılmaz, annesi Yeter ve dedesi Hamza Sağdıç gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Helallik alınmasından sonra cenaze, Yavşan Cemevi’ne getirildi. Burada anne Yeter ve baba Yılmaz oğullarının fotoğrafını öptü. Dede Hamza Sağdıç burada torunun fotoğrafını göstererek, ”Milletvekillerinin içinde PKK besliyoruz. Para veriyoruz. Benim hakkım oraya veriliyor işte. Hakkımı vermeyin onlara, Uğur’u öldürenlere sarılıyor bunlar” diye konuştu. Cemevinde, şehit için dua edildi.

Şehidin cenazesi, daha sonra Turhal Belediyesi önünde, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Yavşan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ AHMET BOZKURT GAZİANTEP’TE TOPRAĞA VERİLDİ

BENİM ABİM ASLANLAR GİBİ ŞEHİT OLDU

Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt, memleketi Gaziantep‘te son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Bozkurt için Bahaeddin Nakıboğlu Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, camiye getirilirken, annesi Rabia, babası Ali ile kardeşleri ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt’un naaşı kılınan cenaze namazının ardından top arabasına konuldu. Kardeşinin tabutu başına gelen kız kardeşi Nuriye Bozkurt, ”Ağlamayacağım. Benim abim aslanlar gibi şehit oldu. Şerefiyle onuruyla tören yapıldı, gömülecek. O dağdakiler, leş sürüsü gibi itlere, çakallara yem olacak” diyerek, tabutu öptü.

Anne Rabia, kardeşleri aracın mezarlığa gidişi sırasında ellerini açarak, dualar eşliğinde şehidi uğurladı. Şehit Bozkurt, Asri Mezarlık’taki aile kabristanında toprağa verildi.

ŞEHİT PİYADE ÇAVUŞ RAMAZAN EMRE ALA’NIN CENAZESİ KONYA’DA TOPRAĞA VERİLDİ

ŞEHİDİN KARDEŞLERİ: SEVE SEVE ASKERE GİDECEĞİZ

Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala’nın cenazesi, memleketi Konya’nın Karapınar ilçesinde toprağa verildi.

Ala’nın Türk bayrağına sarılı tabutu ilk olarak, İpekçi Mahallesi, Özgürlük Caddesi’ndeki baba evine getirildi.

Şehidin evi önünde toplanan yakınları ve vatandaşlar, bu sırada ”Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı.

Şehidin babasının isteği üzerine son kez evinin avlusuna getirilen Ala’nın cenazesi, daha sonra yüzlerce aracın katıldığı konvoyla, törenin düzenleneceği ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Kesmez köyüne getirildi.

Kesmez Camisi önündeki törende şehidin kardeşleri Fatih ve Şammaz, ”Terör elbette bitecek. Biz de seve seve askere gideceğiz” diyerek gözyaşı döktüler.

Tören boyunca metanetini korumaya çalışan baba Seyyar Ala ise ağladıklarını fark ettiği çocuklarının ellerinden tutarak, ”Dik durun evlatlarım, başınızı eğmeyin, ağlamayacağız, kimseyi güldürmeyeceğiz” diyerek, onları teselli etmeye çalıştı.

Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, Ala’nın Türk bayrağına sarılı cenazesi omuzlara alındı.

Binlerce kişinin katıldığı törende tekbirler getirildi, terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı.

Daha sonra şehidin cenazesi Kesmez köyü mezarlığında toprağa verildi.

ŞEHİT ASTEĞMEN BURAK ERDİ UYSAL MUĞLA’DA TOPRAĞA VERİLDİ

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde teröristler, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle ilçede çatışma yaşandı. Çatışmada Muğlalı Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal’ın aralarında bulunduğu 10 güvenlik görevlisi şehit oldu. Şehit  Asteğmen Burak Erdi Uysal, Köyceğiz’e bağlı Yangı Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.    Beytüşşebap’ta şehit olan 23 yaşındaki Asteğmen Burak Erdi Uysal’ın cenazesi Muğla’ya getirildi.

Cenaze saat 13.00 sıralarında C160 tipi uçakla Dalaman Havalimanı’na getirildi. Buradan büyük bir konvoy eşliğinde alınan cenaze, Köyceğiz ilçesi Yangı köyünde bulunan Şehit Asteğmen Burak Erdi Uysal’ın evine getirildi.   Saat 15.00 sıralarında Şehit Asteğmen Burak Erdi Uysal’ın cenazesi Yangı Köyü İlköğretim Okulu bahçesine getirilerek cenaze namazı kılındı ve ardından Yangı köyü Boğasa mezarlığında toprağa verildi.   Cenazenin alana gelişi ve mezarlığa götürülüşü sırasında aile fertlerinin feryatları yürek yakarken, vatandaşlar  tekbir getirdi, sloganlar attı.

MUĞLA ANTALYA KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI

Şehit Asteğmen Burak Erdi Uysal’ın cenaze töreni nedeniyle Muğla-Antalya karayolu yaklaşık bir saat trafiğe  kapandı. Cenazeye katılmak için Muğla’nın her tarafından köye akın eden vatandaşların araçları yüzünden Muğla-Antalya karayolunun kenarında yaklaşık 20 km’lik park kuyruğu oluşurken, cenazeye Muğla genelinden on binlerce kişi katıldı, tören alanı vatandaşları almadı.

Cenaze törenine Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Milletvekilleri Ali Boğa, Yüksel Özden, Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan ve Mehmet Erdoğan ile Muğla genelinden Kaymakam ve Belediye Başkanları da katıldı. Şehidin  cenaze namazını  Muğla Müftüsü Hasan Basis kıldırdı. Genç yaşında şehit düşen Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü mezunu Burak Erdi Uysal, Aralık ayında silah altına alındı. Para biriktirmek için Asteğmen olarak askerliğini yapan ve askere gittiğinden bu yana hiç izine gelmediği öğrenilen Burak Erdi Uysal’ın şehit olmasaydı 52 gün sonra terhis olacağı öğrenildi.

ŞEHİT KOMANDO ONBAŞI SÜLEYMAN GÜLEÇ İZNİK’TE TOPRAĞA VERİLDİ

ŞEHİDİN BABASI: “AĞLAMAYACAĞIZ, ONLARI SEVİNDİRMEYECEĞİZ” 

Şırnak Beytüşşebap’ta şehit düşen 10 askerden Bursalı Komando Onbaşı Süleyman Güleç (21), İznik ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Bursa Valisi Şahabettin Harput’un teselli ettiği acılı baba Halil Güleç ve askere gitmeye hazırlanan kardeş Güleç Güleç, “Bugün ağlamayacağız, hainleri sevindirmeyeceğiz” dedi. Şehit komando onbaşı Süleyman Güleç’in cenazesini almak için baba Halil Güleç ve yakınları sabah saatlerinde Yenişehir Havaalanı’na gitti. Dün acı haberi alınca hastaneye kaldırılan anne Canan Güleç ise evde kaldı. Askeri uçakla gelen cenaze, daha sonra İznik ilçesine bağlı Müşküle köyündeki baba ocağına götürüldü.

Evin önündeki törende gözyaşları sel olup aktı. Acılı baba Halil ve oğlu Güleç Güleç, “Ağlamayacağız, onları güçlendirmeyeceğiz” diyerek birbirlerini teselli etti.   Ardından şehidin naaşı köy meydanına getirildi. Baba ve yakınları son kez şehidin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Köy meydanında kılınan cenaze namazına binlerce kişi katılarak şehidi ebediyete uğurladı. Baba Halil Güleç ve hazır asker olan oğlu Güleç Güleç, bir süre tabutu omuzlarında taşıdı. Dünden beri ilaçla ayakta duran anne Canan Güleç de oğlunu son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Şehit Komando Onbaşı Süleyman Güleç, öğleyin kılınan cenaze namazının ardından tekbirlerle köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenazede, “Senin annen ağlarken utanıyorum”, “Vatan mı istedin beşikteki bebekten, bebek katili soysuz köpek” yazılı pankartlar dikkati çekti.   Cenazeye Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Öztürk, İsmail Aydın, MHP Bursa Milletvekilleri İsmet Büyükataman, Necati Özensoy, CHP Milletvekilleri Sena Kaleli, İlhan Demiröz, Vali Şahabettin Harput, Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz ile çok sayıda belediye başkanı ve vatandaş katıldı. Vali Harput, gözyaşlarına boğulan acılı babayı teselli etti.

Post Author: SerGe

Leave a Reply