Huseyin Guruler – FARKINDA MIYIZ?

FARKINDA MIYIZ?

Farkında olmadan elde ettiklerimiz, yine farkında olmadan elimizden cikiyor maalesef. Evet cogu nimetin farkında değiliz cogu zaman onu elimizden cikinca anlamakta iyiyiz ama neye yarar. Insani hayatin içinde çocukluktan cikaran en önemli olaylar, geri donusumu zor olan veya olmayan durumlar. Kalici hastaliklar, olumler, gecen yillar vs.

 

Evet bu ülkede ihmaller bitmek bilmiyor ve hayatlar bazen bedavaya gidiyor bilinci zihnimize her olayla her gun biraz biraz kaziniyor. Her birine bir isim de taktik, kinadik ama gelin gorun ki azalmak yerine uruyorlar gibi sanki değil mi? (trafik terörü, maganda kursunu, kadina karşı şiddet gibi). Toplumu birarada tutan güven ve emniyetin zincirleri kirilmaya yuz tutuyor, Allah göstermesin.

 

Gelir düzeyi yükselince her sey düzelecek diye düşünenler var. Anket cevabi gibi olacak ama kismen katiliyorum. Evet katildigim kisim var, ekonomik durum zayif tarafimizi ortaya cikarir. Bu cok iken de az iken de geçerlidir. Katilmadigim kişim ise para insani insan etmiyor, insanca yasamak isteyene imkan sunuyor.

 

Umutsuz değilim ama canim sikilmiyor da değil duyduklarıma ve gördüklerime bazen. Yaz aylarinda baraj ve denizlerdeki boğulmalarda hadi yüzmeyi bilmiyoruz diyelim de Sunnet ve düğünlerdeki araba konvoylari, asker göndermeler, yilbasi eğlenceleri, spor musabakalarinda cikan olaylar ister istemez aklima su soruyu getiriyor, bir insan eğlenmeyi de mi bilemez.

 

Bir de biz Turkler tabiri ile bu asiri davranislari var olan kimliğimize eklemek kadar uzucu bir sey olabilir mi? Yanlisi doğru görmek bir ayri sorun, bir de yanlisi sadece bas agritinca yanlis görmek daha farkli bir sorun ki maalesef bu daha fazla doğrudan uzaklastiriyor bizleri.

 

Guzel ornekler de var içimizden onlari tanıtmak ve göstermek de vazifemiz aslinda. Sayisi az değildir belki ama ötekilerin sesi daha fazla. Ancak kimlik zedelenince o kimlikteki herkes zarar görmekte. ‘Muteahhit’ denince aklina kac kişinin iyi seyler gelir. Kendinizin durust bir müteahhit olduğunu göstermeniz oldukça zorlaşıyor bu durumda. Aynen oyle de; yukaridaki olaylar, bizi bu milletin bir ferdi olarak etkiliyor. Disaridan bakildiginda beğenilmeyen durumlari izah etmek te başka bir millete kolay olmuyor. Halbuki kac faziletimiz vardir tarihten bu güne gelinceye kadar tanitamadigimiz ve su an varligini gösteremediğimiz.

 

Son bir dua: Memleketimiz ve tum alemi Islamda insanin değeri artsin ve bizim disimizda bizleri bölmek ve bozmek isteyenlere firsat verilmesin dileği ile…

 

 

Huseyin GURULER, 13 Eylul 2012

Post Author: HuseyinGuruler

Leave a Reply