Atakan Zilifli – Zaman

Zaman nedir ? Zaman herseyin ilaci midir ? Herseyi unutur muyuz zamanla ? Zaman bizim dostumuz mudur yoksa dusmanimiz mi ?

Her gecen gun olgunlasan bedenimiz ve beynimizin bize oynadigi oyunlardan biridir zaman. Gecmesini,tukenmesini istedigimiz anlarda  yerinde sayan ama hic bitmesin istedigimiz anlarda ise su misali akip giden bir kavramdir. Gozumuzun altina her sene bir cizgi daha atarak belli eder kotu yuzunu ama bir bebegin yurumeye baslamasiyla guler yuzumuze. Bazen “Dost aci soyler” deki dosttur, bazense dualarimizin baslica kahramanidir.

Uzun bir aradan sonra yeniden yazmak sevindirici. Yapmak istemedigimiz seylerin baslica bahanesi “Zaman bulamadim” diyerek ozurlerimi Kabul etmenizi diliyorum.

Insan nereden geldigini unuttugu an kayboluyor bu koca dunyanin karanlik sokaklarinda. Zamanin bizi nereye suruklediginden ziyade , bu ruzgarda dogru rotaya yelken acmak gerektiginin farkina varmak gerek. Unutmayalim ki “Nereye gittigini bilmeyen bir gemi icin hicbir ruzgar dogru ruzgar degildir.” Soooyle bir geriye bakmayi deneyelim hadi. Cok uzaga gitmeye gerek yok. 1 sene oncesine gidelim. 1 sene onceki sen ile su anki sen ayni misiniz ? 1 sene once dusundugun yerde misin ? Hayat seni istedigin yere mi suruklemis yoksa istedigi yere mi ? Kader, Kismet diyip gecmek en kolayi. Ama sunu bilinki insan kendi kismetini kendi kaderini kendi yaratir. Yasayacagimiz kader alacagimiz kararlarin bir sonucudur. Sadece dogru kararlar bizi dogru yerlere goturur. Demem o ki ; butun hayatinizi planli programli yasamasaniz bile , hayatinizda izlemeniz gereken bir rota olmali ki , zamanin sessiz sokaklarinda, issiz denizlerinde, vahsi ormanlarinda kaybolmayin.

Hayatimizdan kimler geliyor kimler geciyor. Bazen geriye baktigimizda isimlerini bile hatirlamiyoruz. Arkadasliklar, asklar, dusmanliklar… Gecmisimiz sadece hatirlayabildigimiz iyi ya da kotu anilardan ibaret. Gerisi sanki hic yasanmamis gibi. Hic bitmeyecek sandigimiz acilar bile guzel birer hatira olarak zihinlerimizde yer etmis. Omur boyu surmesini bekledigimiz mutluluklar yerini anlamsiz sorulara birakmis. Bu da gosteriyorki yasadigimiz hersey ilerideki hayatimizda bize yol gostericek birer fener. Isik saciyor gelecegimize. Zaman korkulacak birsey degil. Sadece dogru kullanmasini bilmen gereken bir parametreden ibaret. Sadece onun size yardim etmesine izin vermeniz gerekiyor sevgili dostlar.

Tum musluman aleminin Kurban Bayramini Kutlarim. Hayirli Bayramlar….

 

Post Author: SinBa

Leave a Reply