New Jersey tarihinin muhtemel en buyuk firtinasini bekliyor (Huricane Sandy)

 

New Jersey tarihinin muhtemel en buyuk firtinasi bekliyor (Huricane Sandy)

Florida dan baslayarak Ohio eyaletine kadar etkili olacagi tahmin edilen Sandy isimli kasirga cokdan Caribbean da 40 can aldi. East cost olarak adlandiralan atantic okyanusun hemen yani basindaki eyaletler en cok etkilenecek olanlar. Suan Floridayi etkisi altina aldi . Yaklasik 60 milyon amerikan vatandasini etkliyecegi tahmin edilen Sandy isimli firtinanin sadece New Jersey icin maliyetinn 1 Milyon Dolar olacagi tahmin ediliyor.

East cost da buluna tum eyaltler cokdan halki uyarmaya basladi . New Jesey eyaleti de, vatandaslarinin olasi bosaltma anonsuna hazir olmalari gerektigini  medyalar araciligi ile  bildirmeye basladi. Tum okullarin gelecek hafta ittibariyle kapali olabilecegim okul yonetcilerine bildirildi. Isyerleri Pazertesi, Sali gunu kapali oldugunu tum calisanlarina hafta sonu olmasi nedeniyle email ve telefon araciligiyla bildirdi

NJ, NY, VA da yasayan amerikalilarin hepsi suan Magazalarda. Jenaratorlerde dahil olmak uzere tum mutfak ihiyaclarini karsilamak icin alisveris kuyruklarindalar. Magazalarin envanteri yetersiz kaliyor.

NJ eyaletinin elektrik saglayici sirketi muhtemel firtinada bazi bolgelerin 1 ay elektriksiz kalabilecegi konusunda halki uyardi.

Sandy nin cok agir yagmuru da beraberinde getirecegi ve bunun etkisin tam 48 saat surecegi belirtiliyor. Televizyondaki haberlerde durumun cok kotu olacagi, halkin bunu cok fazla onemsemesi gerektigi ozellikle vurgulaniyor konusmalarinin sonuna bunun bir medya abartisi olmadigini herkesin uzerine duseni en iyi ve ciddi sekilde yapmasi gerektigini ekliyorlar

Gurbetteyim.com NJ

Post Author: SinBa

Leave a Reply