Gulay Turan – LYNDHURTS DE MAYIS 14 SECIMLER VAR

SAMSUNG

LYNDHURTS DE MAYIS 14 SECIMLER VAR

Merhaba herkese…Bu yazim 2200 Turkun yasadigi Lyndhurts town daki 14 mayisda yapilacak belediye secimleri ile ilgili olacak.
Hepimizin bildigi gibi siyaset yedigimiz ictigimiz harcadigimiz her dolarin sebebi oldugu icin artik biz Turklerin secimlere ve verdigimiz oylara
dikkat etmemiz gerektiginin onemini daha iyi anlamaya basladik.Ilk basta Amerikada yasayan 5 yil green card suresini doldurmus her Turk vatandasinin hemen Amerikan vatandasligi icin basvurmasini tavsiye edecegim.Ardindan Amerikada oy kullanmak icin registration yaptirmayi unutmayin.Ne kadar cok oy kullanma potansiyelimiz olursa Amerikada o kadar cok soz sahibi olma hakkimizin olacagini sakin unutmayin!!

Bende yakinda Lyndhurst resident olabilirim dusuncesiyle Lyndhurst”deki belediye secimlerini takip eder hale geldim.Yakin zamandada olabilir kim bilir …Bildiginiz gibi Patersondan sonra en cok Turkun yasadigi yer Lyndhurst town dir.Zip code 07071 dir. New York a yakinligi ve merkez ana yollara cok yakin olmasi bu town da yasamayi avantajli hale getirdi. Route 3-46-17-21 gibi ana yollarin gectigi , New York city’e sadece 6 mil uzakligi ve toplu tasima araclarinin coklugu sebebiyle bir cok Turk bu kasabada (town) yasamayi tercih ediyor.Ayrica alisveris merkezlerinin coklugu kimi zaman ben bile Rutherford dan Lyndhurts town’a alisverise giderim. shop-rite, stop&shop,target ,dollar tree, liquar store”lari ve buyuk Lyndhurst riverside avenue uzerindeki parki ile Lyndhurts gercekten yogun ve islek bir kasaba konumundadir.Genelde Italyan,irlandali ve Turklerin yasadigi elit duzgun ve suc orani epey dusuk kasabalardan biridir.

Son iki donemde ayni partinin yonettigi Lyndhurst de ev vergileri ve diger vergiler epey artti.Dedigim gibi oy verdigimiz yoneticilerimiz deyim yerindeyse butcemizi,yasam seklimizi ve kisaca yasam stardartlarimiza kadar onlar belirliyor.Dogru secim ve dogru yonetici demek yasadigimiz sehirde stressiz,cebimizden gereksiz para cikmadan ozgurce yasayabilecegimiz ortamlar demektir.Lyndhurtsde uzun yillar yasayan Turklerin dilinde 8 yil once Lyndhurst kasabasinin eski belediye baskani JAMES GUIDA ve onun takim arkadaslarinin isimleri dolasiyor.Belediye baskani oldugu donemlerde :yndhurst halkinin hizmetlerinden memnun oldugu Mr guida bir donem siyasete ara verdiysede tekrar secimlere adayligi koyuyor. Bu secimlerde bagimsiz aday olarak James Guida tekrar Lyndhurst belediye baskanligina adaylarini koyuyor.Biz Turkler olarakda James Guida yi ve ekibini destekliyoruz.Kendilerini oylarinizi vermeden evvel tanimak ve fikir edinmek isterseniz www.facebook.com/LRPLYNDHURST2013 Adresinden veya Lyndh2013@aol.com email adresinden sorularinizi sorabilirsiniz.

Dedigim gibi oylariniz ve’de kime verdiginiz her zaman cok onemlidir. Mr James guida gecmis donemlerde oldugu gibi bu secimlerde kazanirsa Lyndhurst icin kazanc olacaktir.Daha az tax ve daha fazla hizmeti Lyndhurst de yasayan Turkler fazlasiyla hak ediyor.Gonul isterki bir sonraki secimlerde Lyndhurst veya baska town larda belediye hizmetlerinde calisan yonetimde soz sahibi Turkleri gormektir.

Haydi simdi 14 mayisda Turkler sandik basina!

Selamlar Herkese…………

Post Author: GulayTuran

Leave a Reply