Yavuz Orta – Yine Hicran Ile Cilginligim Uzerimde Bugun!

Yine Hicran Ile Cilginligim Uzerimde Bugun!
Sevgili Dostlar,
Bugun sizlere AKIF ten bahsetmek istiyorum.
 Istiklal Sairimiz Akif, yasadigi donemdeki, musluman halklarin,  icinde bulundugu duruma kahreder, duygularini cogu zaman siirleri ile aciga cikarirdi. Onun deyimi ile “yine hicran ile cilginligim uzerimde  bugun” der, ve caresizligin en yogun hallerini yasardi kendi aleminde…
Akif dagilan Osmali nin parcalanan islam cografyasinin canli tanigi idi. Batili medeniyet sahibi(!) ulkelerin islam dunyasi uzerinde yaptigi ameliyatlari gorur ve odasina kapanir aglardi. Vicdanina karsi ezik, masumlara karsi mahcup, alcakliklara karsi caresiz, seyrederdi, islam ulkelerinin  basina sirtlanlar gibi ususmus harici ve dahili kahpelerin kahpeliklerini.
Akif farkinda idi olan bitenin, yillarca muslumanlar uzerinde oynanan fesat ve fitnenin, gecmiste olanlardan ders alinmamasindan sikayetci idi, O da biliyordu Patrona Halil Isyaninin ic yuzunu, harici dusmanlarin dahili dusmanlar ile cevirdigi dumenleri. Patrona ve arkadaslarinin, butun Istanbul’u yakip yiktigini,yagmaladigini, ancak galata bankerlerine neden dokun(a)madiklarini, karakoy’de demirlemis avrupa ticaret gemilerine neden dokun(a)madiklarini cok iyi biliyordu ve diyordu ki;
Geçmişten adam hisse kaparmış… Ne masal şey!
Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi?
 “Tarih’i” “tekerrür” diye tarif ediyorlar;
 Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?
 Ne yazik ki tarih tekerrur etmekte, ibret alinmadigi muddetce. Gezi olaylarini organize eden Patrona’lar daha guclu gunumuzde, Ancak musluman halklarin durumlari Akif’in yasadigi donemden  daha vahim. Etrafimiza dikkatlice bir baksak, Arakan’dan Suriye’ye, Afganistan’dan Irak’a, Bosna’dan Filistin’e bir baksak icler acisi durumumuza, her yil yuzbinlerce muslumanin, ya olduruldugunu, ya tecavuze ugradigini, ya evlerini barklarini terk etmek zorunda birakildigini gorecegiz. Siradan bir parkta siradan bir agaca verilen deger, kimyasal silahlarla oldurulen bebeklere verilemiyor biz muslumanlarca. Turkiye’ ye gelmis ve kaybolmus bir turistin derdine dusuyoruz ulkece, diger taraftan tecavuz edilen binlerce masum musluman kadina gosteremiyoruz ayni hassasiyeti. Cunku bizler iftar sofralarini kus sutu eksiksiz donatmak telasindayiz. Midelerimizin esaretinde yasiyoruz hayati en alt level da.
Harici dusmanlar ile elbirligi yapan kahpelerin luks hayatlarini, zenginliklerini, sohretlerini, gazetelerden ve televizyonlardan gipta ile seyreden biz ahmak muslumanlar. Imanin en zayif noktasi olan “bugz etmek”i bile basaramayan biz zavallilar icin, akif ozetle soyle demis, “Suratimiza Tukurun”
Sanmayın şevki şehadetle çoşan bir kan var…
Bizde leşten daha hissiz,daha kokmuş can var
Bakmayın,hem tükürün çehreyi murdarımıza!
Tükürün:belki biraz duygu gelir arımıza!
Tükürün cebhei lakaydına Şarkın,tükürün!
Tükürün milleti alçakça vuran darbelere!
Tükürün onlara alkış dağıtan kahbelere!
Efendim icinde bulundugumuz su ramazan ayinda, hic olmazsa musluman kardeslerine yapilan zulumleri farkedip, gozyaslari ile dua edebilmek umuduyla, ve yine Akif’in misralari ile sonlandiriyorum.  Gitme ey yolcu, beraber oturup ağlaşalım:
Elemim bir yüreğin karı değil, paylaşalım
Akif’in siirini dinlemek icin lutfen linke tiklayiniz,
Saglicakla,

Post Author: YavuzOrta

Leave a Reply