Gulay Turan – TURKOCAGI ACILMIS MI?

TURKOCAGI ACILMIS MI?

Gulay Turan

Merhaba Tum Amerikada yasayan Turkiyeli insanimiza….Gecen hafta ilginc bir olayla karsilastim. Kendimi yazar zannediyormusum ithami ile karsi karsiya geldim. Epey eglendirdi beni bu itham. Yazarlik diye universitede bir bolum varmi diye dusundum, sonra yazmanin aslinda karsindaki insana anlatmak istedigini en iyi sekilde anlatmak olarak karar verdim.Ote tarafdan yazmak rastgele yazmak olmamali diye dusundum.Oyle ya, yazar dedigin adam topluma birseyler vermeli,dusuncelerini anlatmali en azindan toplumun ilgisini cekecek haber verebilmeli. Her yazarin yazdigi dogru olamaz cunku herkesin dusunceleri vardir ve insanoglu kendi dogrularini anlatir hep. Tipki her milletin kendi tarihini veya ayni olayi degisik milletlerin tarih kitaplarinda degisik agizdan anlatildigi gibi. Amerikada rastgele bir evhanimi Martha Stewart yazdigi ve cikarttigi dergilerle bir anda paraya para demezken, benim ondan ne farkim var diye dusunmekten kendimi alikoyamiyorum. Gurbetteyim.com da 2inci senemi bitirdigim su gunlerde bende para pesinde olmasamda unlu olmanin guzel taraflari vardir diye dusunuyorum.

gelelim konumuza…her ne kadar Amerikada unlu bir Turk yazari olmasamda yasadigim cevrede yaptigim elestirilerden dolayi epey meshur (!) olmusum. Hatta kaziklandigim high tech auto isimli tamircinin sahibi , ayni zamanda eski Turkocagi dernek baskani oldugu donemlerde benim Turkocagina girmemi yasaklayarak epey unume un katmis. Oyleki yuzumu bile gormeyen hatta yolda yururken karsilassak beni tanimayan insanlar benim hakkimda kotu konusur olmus.Varsin olsun bir insan yazarken korkmamali. Oyleki Turkocagi ile ilgili facebook sosyal paylasim sitesinde yaptigim yorumlar siliniyor,ardindan benim Turkocagina saldirdigim iddia ediliyor.Oysaki yaptigim elestiriler yuzde yuz dogrudur ve gercektir. Kendim bizzat Turkocagina gidip uye oldum.Uyelik ucreti sembolik olarak senelik 20 dolar gibi komik bir rakami ozellikle personel cekimi yazarak gonderdim.Henuz cek bozdurulmamis olduguna gore buyuk ihtimalle uyeligim kabul edilmedi. cekin tarihi 11/05/2013. Bir Aydan fazla bir suredir uyeligimin onaylanmasini bekliyorum.Cunku Turkocaginin bazi kisilerin tekelinde oldugunu benim acik acik soylemem birilerini rahatsiz etti. Ben merak ediyorum okuyucularimin arasinda Turkocaginin yerini bilen veya oraya giden varmi? Turkocaginin gecen ay acildigini bir baska Turk portalindan tesadufen ogrendim. Acilis fotograflarina ozellikle tek tek baktim. Hep ayni kisiler ve hep ayni soyadini tasiyan aile fertleri vardi.Bana verilen basvuru formunda adresim telefonum ve email adresimi yazdigim halde hic kimse bana acilisi haber vermedi. Demekki istenmiyoruz 🙂 Yeni baskan benimle gorusmek istemis ama niyeyse basvuru formuna bakip telefonumu emailimi hatta adresimi bulamamis. Demekki fazla ciddiye almamis. Yada konusacaklarimin gercekligi agir gelme ihtimali uzerinde durulmus olabilir 🙂

Varsin istenmeyelim zaten benim yapmak istedigimde bu tekelciligin ispatidir. Elestiri ve yorumlarimda ne kadar hakli oldugumu bizzat gordum. Oyleki bayanlar toplantisi ile ilgili duzeltmeme hemen karsi atak gelmekte gecikmedi ve ben bana verilen cevaptan birilerin savunmada oldugunu hissettim. Ama ben ozellikle Lyndhurst cevresinde yasayan Turklerden bu dernege uye olmalarini tavsiye ediyorum cunku dernegin aciklamasina gore cocuklar icin Turkce ve tahminime gore din-kultur dersleri, yetiskinler icinse ingilizce dersleri verilecegi aldigim duyumlar arasinda. Ayrica alt kat icin dernege gelir amacli toplanti,party,dogum gunu vs vs activityler icin kiralanacaktir.Ozellikle Insanlardan dernek calismalarina katilmalarini rica ediyorum.Turkocagi gercekten amacina uygun acilmismi yoksa eskiden oldugu gibi belli basli kisilerin aksamlari ust katta cay icme mekani olarakmi kullanilacak? Gercekten Turk toplumuna hizmetmi edecek yoksa birileri TITLE olarak su dernegin bilmemnesiyim demek icinmi dernek acik kalacak??? Birileri ust katta ozel misafirlerinimi agirlayacak yoksa asagi kat gene eskisi gibi belli kisilerin kahvahanesi goruntusunden cikip gercek anlamda bir local mi olacak? Benim yaptigim elestiriler surekli facebook tan silinecekmi yoksa elestirileri dikkate alip duzeltme ve iyilestirme yolunami gidilecek? En son facebook sayfasinda bahsedilen toplanti gunu bile 15 aralik yerine 5 aralik yazilmisti. Hemen cevap verdim.Beni yalancilikla ve iftira atmakla suclandim. Ey insanoglu eger elestiriye acik degilseniz ya genel bir sayfa yapmayacaksiniz. Kendi aranizda bir dernek olacaksada toplu email olarak haberlesip kimseye haber vermeyeceksiniz. Acilisa cok az zaman kala duyuru yaparak katilimci sayisini dusurme cabalarinizi anlayamiyorum. Acilistan haberi olanlar gene o dernege caya sohbete gelen insanlarin aynisidir. Dolasiyla adamlarin duyuru yapma olayi sadece adet yerini bulsun psikolojisi ile acilisa bir gun kala yapilmaktadir.

Dedigim gibi ben bir kendini yazar zanneden(!) bir insan olarak sizlere duyurularim devam edecektir. Ama hic bir zaman haksizliga boyun egmeyecegim kaziklansamda (!) hakkimda elestirlerimden dolayi kotu (!) konusulsada sunu unutmayin benim kimseye eyvallahim henuz olmadi ve olmayacaktir. Deviremediginiz insanlari dedikoduyla yikamayacaksiniz. Kazikladiginiz insanlari susturamiyacaksiniz. Haksizlik,Tekelcilik, mevki meraki gozunuzu o kadar burumuski her koltuga oturmayi kendize hak gorerek sadece oturdugunuz makami mesgul ediyorsunuz, hizmet verecek gercek insanlara izin vermiyorsunuz.Hicbirinizde o dernegin hizmeti icin calismadiniz. Senelerdir sahiplendiginiz dernegin tamiri icin parayi baska birisinden istediniz. Bundan sonra Orasi sizin ozel kahvehanenizden baska bir yer olmayacaktir dilegim…..

Bana gelince…………ben burasini elestirmeye devam edecekmiyim? Tabiiki bazi seylerin sonu oluyor zamani gelince……
Dernege zaten alinmiyoruz fislenmisiz. Zaten elimin altinda 3 is varken birde yazarlik sevdam beni yeterince mesgul ediyor
ben yururum yane yane ….bu yazarlik sevdasi boyar beni kane kane……………………………..
beni izlemeye okumaya devam edin, Gurbette Amerikadaki gundemden uzak kalmayin………….

Herkesin Yeni yilini kutlar, yeni yilda Tum dostlara en basta saglik,huzur ve bereketli bir yil temenni ederim……………..

kucak dolusu sevgiler beni okuyan herkese……………………………………………………

Post Author: GulayTuran

Leave a Reply