Gulay Turan -AMERIKADA 23 NISAN – TADF

AMERIKADA 23 NISAN – TADF
Merhaba Tum can dostlara….neredeyse mayis ayina girmek uzereyiz ama hala henuz bahar New jersey eyaletine ugramis degil. Korkunc bir kisin ardindan ozlemle sicak gunesli beklerken ortalikta trafik artmaya basladi.Turkiyedeki belediye secimlerinin ardindan Amerikadada TADF ( Turk Amerikan Dernekleri Federasyonu ) secimle birlikte yeni baskanini secti.Daha evvelki yazimdada secim telasindan unuttuldugumuzu dusunmustum ama aldigim email ve facebook mesajlarindan Turk derneklerinin acimasiz ilgisizliginden yakinan bir cok insanimizdan mesajlari alinca bizim unutulmuslugumuzun (!) sebebinin secim olmadigini anlamis bulunmaktayim.Dunyanin meresine giderseniz gidin eger bir gruba uye degilseniz acikcasi turkcesi herhangi bir yere dahil degilseniz Amerikada olsaniz dahi kimseden yani Turk toplumundan hic bir destek ve yardim goremiyorsunuz.

Amerikadada gelen mesajlardan anladigim hic bir Turk dernegi kendisinden olmayan hic bir vatandasimiza ne ilgi ne alaka ne yardim ediyorlar.Biz size arariz deyip kapanan telefonlar bir daha size hic aramiyor dedigim gibi herkes bana email atabilir eger bildigim bir konu varsa sizlere yardim etmekte teddut etmeyecegime emin olabilirsiniz.Gelelim asil konumuza….

TADF in kadina siddet hattinin koskoca bir yalan oldugunu ogrendikten sonra ikinci bur dumuruda Cumhuriyet bayramlarimizin kutlama ve etkinlikleriyle ilgili TADF ‘in takindigi tavir hayret vericiydi.En basta yeni secilen baskanin secim akabilinde Turkiyeye kosup CHP liderine uyari yapmasi gercekten Amerikadaki Turk toplumuna bomba gibi haber dustu. Ardindan Tadf in facebook sayfalarinda Kutlu dogum gunu haftasinin etkinliklerini gorduk. (14-20 nisan arasi kutlu dogum gunu haftasi olarak kulandi ve etkinlikler TADF in sayfasinda carsaf carsaf yayinlandi)  Gecen donemlerde Milli bayramlarimizda Turk evinde TADF’in hazirladigi etkinlikler olurdu ve haftalar onceden bultenlerle herkese duyurulurdu.

Oysa ki 23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMIMIZ  bu sene ES gecilmisti.Facebook sayfasinda yaptigim yorumun silinmesinin basta en buyuk terbiyesizlik oldugunu buradan tekrar ediyorum.Sayet Amerikada bir Turk toplumunun tamamini temsil edecekseniz iyi-kotu her turlu yorum ve elestiriye acik olmaniz gerekiyor.Her zaman size iltifatlar yagdirmamizi beklemeyin Nitekim 23 Nisanla ilgili niye etkinlik yok diye sordugumda “oldugunuzda biz size haber veririz ” diye ozelden mesaj attilar ardindan hic bir etkinlik haberi gelmedi.Bu Sabah gene yorum yaptigimda ilk basta yaptigim yorum silindi ve ardindan ozel mesajlardan bir bayan beni canimli cicimli konusmasiyla yok oyle birsey deyip ikna etmeye calisti ardindanda ard arda 3 etkinlik post edildi. Bu etkinliklerden sadece bir tanesi new York city deydi ve bu kadar gec post edilmesinin sebebi acaba katilimi dusuk hale getirmek icinmiydi? Son dakika etkinliklere kac kisi katilabilirdi? Bugun gunlerden carsamba ve pek cok insanimiz haftasonu planini coktan yapmislardi.

TADF denen kurum kimi temsil ediyor bilmiyorum ama beni temsil etmedigi apacik ortada !!!

Yorumlar aninda siliniyor ve kendilerine karsi yorum yapan herkesi kendi sayfalarindan atiyorlar.

Demokratik toplumlarda yonetim tarafsiz ve ozgur idareyle olur anladigim kadariyla koltuk ve makam bazi insanlara tatli geliyor ve hizmet vermek yerine
taraf olup kurumu siyasallastiriyorlar.Amerikada Turklerin ne kadar sahipsiz oldugunu 15 yilin sonunda anladim.Niye Amerikan kongrelerinde ermeni soykirim oylamalarinda Turkiyenin pasif kaldigini daha iyi anladim. Turklerin Amerikada niye onemli mevki ve pozisyonlara gelemedigini, Garsonluk ve driver islerinde oteye gidemedigini anladim, Niye burada dogan Turk cocuklarinin kendi dillerini ,kulturlerini, benliklerini unutup Amerikali gibi olduklarini anladim.Cunku derneklesme sadece bir koltuga oturup mevki edinmek degildir.Amerikadaki dernekler makam-mevki- pasta borek dernek modelinden cikip Amerikadaki Turklere yol gostermedigi surece, Turk kulturunu yaymadiklari surece kisacasi HIZMET etmedikleri surece Amerikadaki Turk toplumu kendi benligini kulturunu kaybedip yozlasacaktir. 23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMIMIZ gecen sene belediyelere yaptigimiz yazi basvurular uzerine bir cok TOWN da kutlama olarak Kabul edilip kutlanmaya baslanmisken (KI BU ALI CINAR BEYIN SAYESINDE OLMUSTUR)  bu sene duyuruyu bile gelen tepkiler uzerine
yapan bir TADF dan bahsediyoruz. Dunyada tek cocuk bayrami olan 23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMIMIZ Amerikada duyurusuz ve etkinsiz olarak bugun siradan bir gun gibi gecistirilmesi cok yaziktir !!!

HADI SIMDI 19 MAYIS GENCLIK VE SPOR BAYRAMIMIZI UNUTUNDA GOREYIM!!!

BURADAN TUM AMERIKADA VE DUNYAKI COCUKLARIMIZIN ATATURK’UN ARMAGAN ETTIGI 23 NISAN COCUK BAYRAMLARINI TEBRIK EDERIM

Saglicakla kalin….Hoscakalin !!!

Post Author: GulayTuran

Leave a Reply