Gulay Turan – AMERIKADA VEFAT EDEN TALIHSIZ ARKADASIM!

Gulay-Turan
AMERIKADA VEFAT EDEN TALIHSIZ ARKADASIM!

 
Gurbette olmek ne garib sey anne….aklima bir sarki geliyor mirildaniyorum Inanmayacaksiniz ama 1-14 temmuz senelik iznim idi ama bu seferki kutsal bir gorevle gorevlendirilmis Hikayeyi size anlatip sonrada huzunlenecegiz hep beraber.Dedim ya yazar dedigin okuyucusuna takipcisine birseyler vermeil. Anlamsiz cumleler kurup karsindakinin anlamasini beklemeden kelimeler yalin ve acik olmali. 
Bu seneki iznimde Kahroldum! Aynen KAHROLDUM!  Sahipsiz olmak ne kotu seymis 🙁
Gurhan benim 5 sene onceki ev arkadasim idi ilk tanistigimizda gulen yuzunu sevmistim sonra kiz arkadasiyla tekrar barisinca kimberly’in evine geri dondu ama dostlugumuz bitmedi arada arardi ” fistic cayin varmi sana geliyorum ” derdi
gogsunde tasidi kalp pilinin kabartisini arada bana gosterir dokundururdu icim kaynardi 
masmavi gozleri incecik vucut hatlariyla amerikada 25 yil ve 3 cocuk sigdirmisti kisacik 50 yasina ! Ama gorseniz 50 yasinda demezsiniz gencecik bir delikanliydi gurhan. Ayet-el kursi yi buzdolabima yapistirmisti “fistic dua tasimak iyidir” derdi Egitimliydi universite ardindan master yapmisti amerikada.En son kimberly’e asik olmus 8 senedir beraber yasiyorlardi. Bu aksam aradi beni “fistic yarin Sabah 5 de ameliyata giriyorum kalb pilimi degistirecekler”dedi bende dalga gectim kankamla” ooo kanka motor degisikligimi yapiyorsun yoksa”dedim gulustuk hastaneden ciktiktan sonra bana haber verecekti bende jersey city deki evine gelecektim babaannesinin takilarini tamir etmistim onlarida getirecektim gelirken.
Ameliyattan ciktiktan sonra kiz arkadasi telefona cevap Verdi ve iyi oldugunu soyledi ardindan ben ondan gelecek telefonu beklerken aradan 1-2 hafta gecti.Oysa benim kankam hastaneden cikamamisti ve ben bunu facebooktan kizinin ” I missed you dady” mesajiyla ogrendim dunyam basima yikildi.Ne kadar arasamda Kimberly telefonlara cevap vermedi ve ben gurhani kaybettim.Aradan 4 yil gecti ve gurhanin abisiyle tanistik gene facebook sayfasinda. Bana gurhanin nerede yattigini bilmedigini , cenazeye gelemedigini soyleyince ikinci bir sok yasadim. Tatilimde gurhani ilk basta Totowa musluman mezarliginda aradim ama gurhan ozdemir diye birisinin yatmadigini soyleyince 2inci sok yasadim Neredesin gurhan????
 
ertesi gun totawa mezarligindan nancy diye hanim beni aradi ve hemen north Arlington katolik mezarligina gitmemi soyledi. Haberi alir almaz solugu mezarlikta aldim EVET gurhan diye birisi buradaydi ve ben birazdan mezarina gidecektim kapidan cikarken bacaklarim titredi yere dustum bir tuhaf geldi insallah buradadir ama ne isin var burada gurhan dedim icimden ama olsun burasina insanlarin yattigi kabristan degilmiydi?? 
Beni bir mezarin basina goturduler mezar gurhanin kiz arkadasi kimberly’in babasi ve erkek kardesinin yattigi mezardi ve en son gurhan defnedilmisti mezara bas ucunde hac ile. Kimberly bizim sahip cikamadigimiz gurhana sahip cikmis babasinin erkek kardesinin yattigi mezara esi gibi kocasi gibi koymus hayatinin parcasi yapmisti o an gozyaslarimi tutamadim mezarin basina coktum bir dokunduki manzara bana dayanilacak gibi degil. Kimberly haber verseydi gurhan belkide Turkiyede annesinin yaninda yatiyor olacakti belkide.Abisi gokhan abiye haber verdim oda bir burkuldu duyunca ama teselli ettim “abi uzulme bak burada Kimberly sahip cikmis’dedim 
 
Mezarlik mudurunden gurhanin hangi cenaze evinden geldigini ogrendim PIRO musluman cenaze eviymis ama email attim adamlar cevap vermedi ardindan faith camii’sini aradim telefonlara cevap yok facebook araciliyla cevap veren telefonlarini istedim hemen birisi post yapti aradim durumu anlattim bana cenaze namazi kilinanlarin kaydi yok cenaze evine sorun diye bir yanit geldi. Bana verdikleri telefon ise cenaze evinin eski sahibinin telefonuydu. Ikinci kez israrla aramam sonucu bana cevap verdiler durumu anlatttim Vefat belgesini istedim cunku Turkiyede gurhan hala yasiyor gorunuyordu benim kankam…Ah keske yasasaydi dedim icimden……
ve aradan 1 hafta gecti Turk makamlarindan hic bir cevap alamadim ve dua ediyorum insallah ben Amerikada vefat etmem diye!
Elin gavuru dedigimiz hanim benim gurhani aradigimi ogrendiginin ertesi gun bana yardim etmek icin nerede yattigini bulmustu ve haber vermisti oysa bizim Fatih camiisi bana gurhanin namazinin kilinip kilinmadigini dahi soyleyemedi PIRO cenaze evi daha bana vefat belgesini gonderemedi birakin gondermeyi emailime cevap vermedi kendisine ulastigim eski piro sahibi daha bana donmedi Allahim sen beni gurbet elde birakma yarabbim……..
 
Simdi gurhan katolik mezarliginda yatiyor ………………………Bizim sahip cikamadigimiz adam Hristiyan mezarliginda ebedi uykusunda! Ailesi uzuntu icinde….
Gurbette yasamak aslinda o kadar zor ki bu durumlarda ! 15 yilda o kadar olay yasadim diyordum bu olayla aslinda hic bir sey yasamadigimi fark ettim.
Hani THY bedava cenaze tasiyordu? Hani devletimiz gurbette yasayan vatandasina sahip cikiyordu? Kim neyin reklamini yapiyor? aslinda biz gurbetciler dis kapinin mandalinin mandaliymisiz haberimiz yok! 
 
Gurbetciye gurbette musluman mezarliginda toprak bile yok!
 
kafam bozuk vesselam…………
 

Post Author: GulayTuran

Leave a Reply