Gulay Turan – AMERIKADA KIRALIK BASEMENT

Gulay-Turan

AMERIKADA KIRALIK BASEMENT

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba!  2014 ‘un bitmesine gun saymaya basladigimiz su gunlerde heyecanla yeni yili karsilamak icin pek cok insan hazirlik program ve planlama yapmaktadir eminim. Dilerim yeni yil herkese huzur saglik bereket getirsin. Dua etmeyi unutmayin ! pozatif dusuncelere acik olun hep iyimser ve umutlu olun. Ben 2014’un son yazimi gene haksizligi desifre etmek , sizlere Amerikadaki Turk toplumu icinde curuk elmalari ortaya koymak icin yazacagim. internetin nimetlerini bu sekilde kullanip sizlere fikir bilgi vermeye devam etme arzusundayim.
Amerikada kucuk bir azinlik olmamiza ragmen newyork-new jersey cevresindeki Turk community her zamanki gibi birbirinden alisveris yapmaya, evini tercihen Turklere kiraya vermeyi tercih etmektedir. Bu ay size kiracisindan dolayi magdur olmus bir teyzemizin basina geleni anlatip Amerikadaki ev kiralamalari hakkinda bilgi verecegim.

pek cogumuz ya biliyor yada bilmeden kiraladiklari basement dedigimiz bodrum kat Amerikada pek eyalette yasal olarak kiralanmasi zorlastirilmistir. 2 ailelik bir evde basement kiraya verildigi takdirde town dan ( belediyeden) izin alinip ev 3 family olarak degistirilmeliki bunun anlami daha cok emlak vergisi demekki bunuda pek cok ev sahibi tercih etmemektedir iste bu yuzden basement veya cati katlari kiraya verilirken Turk olmasi tercih edilir. Oyle ya Amerika gibi gurbette Turk Turk’e yanlis yaparmiydi???

Oysa icimizden bir curuk elma benim etrafimda Rutherfordda outran munevver teyzenin basement Katina bilerek yerlesmis ardindan kanun bosluklarini kullanarak 8 aydir yasli teyzeye kira vermedigi gibi birde “elektriklerimi kesti” diyerek polisi aramis ve gelen polis basement katinin kiraya verildigini gorunce belediyeye haber vermis hemen arkasindan munevver teyzeye belediyeden tam 5 bin dolar basementini yasa disi kiraya Verdi diye ceza gelmis. Ote tarafdanda basement kiraya verdigi kisi CEM ERKEK isimli sahis kendisi 55 yaslarinda insaat islerinde nakite calisan bir vatandas olarak gelen polise isini kaybettigini soyleyerek evden tahliyesini ertelemis. Malesef bu olaylar Amerikada Turklerin arasindada oluyor ama olayini duyunca kadincagizin magduriyetini tahmin etmek zor degil. Munevver teyze gundelikci temizlige giden Dul orta yasli bir Kadin. Cem Erkek isimli sahis gelen cezadan sonra iyice cesaretlenerek gece gunduz elektrikli sobayi yakarak ustune elektrik faturasini epey kabartmis. Dusunebiliyormusunuz munevver teyze kira alamadigi gibi birde adamin elektrik faturasini odemeye baslamis birde ustelik belediyeden 5 bin dolar ceza odemis.

Simdi burada Amerikan yasalarinin boslugunu net bir sekilde goruyoruz ve bazi uyanik arkadaslar bu yasa bosluklarindan yararlanip yasli bir kadinin evinde aylardir bedava oturmayi akil edebiliyor sayet bu CEM ERKEK isimli sahis bunu akil edebiliyorsa bizlerde bu gibi insanlari desifre edip baska insanlarin magdur olmasini engelleyebilir sayet bu adami taniyorsaniz kesinlikle evinizi veya odanizi bu sahsa kiralamayin !
Bu konuyla ilgili munevver teyzeye fikir verecek veya yardim edebilecek insanlar varsada lutfen bana yazin !
Munevver teyze 5 vakit namazinda magdur bir dul Kadin ve bunlari hak etmedigini dusunuyorum.
Toplumsal tepkilerin bu gibi curuk elmalari temizlemekte etkin oldugunu unutmayin!

2015 yilinda herkese saglik mutluluk huzur ve bereketli yil olmasi dilegiyle…lutfen bizi takip etmeye devam edin, gurbetteyim ile gurbette olanlari ogrenebilir, gurbetteki Turk toplumundan haberdar olabilirsiniz.

saglicakla kalin ! Hoscakalin !

Post Author: GulayTuran

Leave a Reply