Gulay Turan – AMERIKADA TEDAVILER VE YOLLARI….

AMERIKADA TEDAVILER VE YOLLARI….

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba herkese……….

2016 biterken her yil yeni birsey ogrendigimizi fark ediyorum.Tecrube dedikleri bu olsa gerek.Uzun zaman aliyor ve masrafli. Bu yuzden kendimden yasli ve tecrubeli insanlari dinlemeyi ogrendim. Sizlerde benim gib Amerikada yaslanan insanlardan ogrenmenizi,okumanizi,takip etmenizi tavsiye ederim.Bu at sizlere Amerikada tedavi olma yontemlerini anlatacagim. Pek cok insan icin imkansiz ve masrafli gorunen Amerikada tedavi gormek , Turkiyede yasayan bir hasta icin neredeyse imkansiz. Saglik herseyin en ustunde ve her insanin zengin veya fakir esit sartlarda tedavi gormesinden yanayim.

Bilindigi gibi sizlerle paylastigim seyler tamamen kendi tecrubelerimdir. Kulaktan duyma bilgilere itibar etmem.Turkiyede kobay olarak tedavi goren SGK hastalarimiza Allahtan sifa ve bol sans diliyorum. Ozellikle Kanser hastasi olmak Turkiyede, kanserle degil hastane mikroplariyla savasiyorlar resmen. Bende Annemi bu korkularimdan dolayi tedavi etmeye Amerikaya getirdim.O kadar cok islemler vardiki aylardir kagit kurek ve burokrasi dedigimiz sisteme para kazandirmaya yonelik islemlerle ugrasiyoruz ve ugrasmayada devam ediyoruz.Ama her isin bir kolay ve ucuz yolu var. Bunuda sogukkanlilikla davranarak ogreniyoruz. Mesela Turkiyeden gelen Turkce hasta dosyasini tercume icin gonderdigimiz tercuman burosu sizlerden $ 5500 dolar gibi korkunc bir rakam talep edebilir. Mecburen diyerek bu astronomic ucreti odemek icin arabanizi dahi satabilirsiniz. Oysa Turkiyeden gelirken doktorunuzdan durumunuzu belirten 2-3 sayfalik hasta transfer raporu ile ( ingilizce yazilmis ) halledebilirsiniz. Ingilizce olmasada turkiyede veya Amerikada ucuz tercume burosu bulabilirsiniz. Tabii bu isletmeleri reklam olur diye yazilarimda belirtmiyorum ama aslinda acik acik paylasmak istiyorumki , sirketler arasi fiyatlardaki anormal farkliliklari herkes gorsun diye. $ 5500 dolara fiyat veren tercume burosu yerine $1475 diye baska bir burodan tercumenizi yaptirabilirsiniz.Hatta ayni tercumeye $ 9000 dolar civari diyen ofis bile oldu. Bu biraz bana firsatcilik ve yedirebilirsem diye dusunmeme neden oldu. Amerikadasiniz ve sadece tercumeye 9000 ile 5500 dolar arasi harcamaya hazirmisiniz??? zaten vize,ucak bileti,otel,masraf derken iyice sarsilan butce, kanserle mucadelede bu rakamlari duyunca hasta yakinlarina ve kendimede acimaya basladim.Amacim haksiz ve firsatci kazanclari engellemek, zor durumda olan insanlara yol gostermek.

Ote yandan Amerikada CHARITY adi altinda ucretsiz tedavi olabileceginizi biliyormuydunuz?

Her hastanenin charity burosu var ve maddi durumu iyi olmayan insanlara ister turist olarak gelin hic fark etmiyor yardim ediyorlar.

Sadece hastaneye kayit yaptirip, doctor vizite ucretini odemeniz yeterli oluyor. Ilaclarinizda social worker yardimi ile saglayabiliyorsunuz.

anlatacak cok sey var aslinda….2016 bitmeden saglik ve hastane sistemlerini ben cozmus olacagim.Sizlerde hasta olanlara yardim ederek insanliga hizmet edeceksiniz.

Ama sunu cok iyi anladim ….Para herseyin onune gecmis ve inanin hasta insanlara ve yakinlarina kimse acimiyor ve yol gostermiyor. Pek cok kisi saglik sektorunden firsatciliktan iyi kazaniyor. Mecbur kalan zavalli hastalar ve yakinlarinin saglik sistemi icinde cok ezildigini fark ettim.

bir yola ciktim ve bu yolda agir agir ilerlerken sizlerinde herseyden haberi olacak. Beni izlemeye devam edin cok seyler ogreneceksiniz.

Belkide bir hayat kurtaracaksiniz ve bir insanin sifa bulmasini saglayacaksiniz ve hatta hayir dualari alacaksiniz.

Hastaliktan oturu duyulan eziyet birde firsatcilik eklenince dahada cekilmez oldugunu ilk defa hissettim.

Herseyin basi saglik…..herseyinizi kaybetmenize sebep olabilir veya kotu gunlerinizi anlatarak isiga yuruyebilirsiniz

Amerikada nasil tedavi gorursunuz??? Beni izlemeye devam edin….saglikla kalin…Hoscakalin…………

 

Post Author: admin

Leave a Reply